Ja! Hier is weer een update van IkiDesigns.

Gekocht

Ik ben heel erg blij. Ik heb namelijk deze week een print van Marloes de Vries kunnen bestellen! Ik herinner me nog dat ze het schilderij net gemaakt had, ik was er meteen helemaal weg van. En nu is er dan een print verkrijgbaar. In beperkte oplage, dat wel natuurlijk.

Ik volg Marloes al behoorlijk wat jaren. Ik kwam op haar website terecht omdat ze interessante dingen schreef over illustreren en ondernemen. Daarna ging ik haar volgen op Instagram waar ze veel deelt over haar werk en leven. Zo tekent ze de strip Lotta, en maakt sinds een tijdje mooie schilderijen. Ze stuurt ook geregeld een heel fijne nieuwsbrief. Dus als je meer wilt weten over illustreren of nieuwsgierig bent naar haar schilderijen, kijk dan eens op https://marloesdevries.com/

Hieronder zie je de art print die ik besteld heb. (foto van de webshop van Marloes).


Help, een verrassing!

Ook een recente aankoop is het leuke boek van Miriam Bos, “Help, een verrassing!”. Ik vind de illustratiestijl van Miriam Bos heel erg vrolijk en kleurrijk. Dus toen ze een prentenboek maakte kon ik dat natuurlijk niet laten liggen. Bij ‘mijn’ kinderboekwinkel De Toverlantaarn kocht ik het boek. De illustraties zijn wel een beetje anders (losser, vind ik) dan haar tekeningen op Instagram, maar ik vind ze prachtig. Het onderwerp – een vosje dat niet van verrassingen houdt – spreekt me ook aan, want ja… herkenbaar!


Ik bestelde ook nog een stapel nieuwe schetsboeken op Artemisia.be. Ik ben nogal dol op de schetsboeken van Seawhite of Brighton, maar die zijn in Nederland niet echt overal te koop. Nu kan ik weer even vooruit. Deze schetsboeken zijn heel geschikt met allerlei tekenmaterialen, ook voor bijvoorbeeld inkt, aquarel en gouache. Ik heb zowel het type ‘euro’ (met ringband, 160 grams) als de gewone, gebonden met 140 grams papier.

Gelezen

Een leuke website die ik deze week ontdekte (of herontdekte?) is www.prentenboek.nl Er staan onder andere mooie interviews met illustratoren op. Als je klikt op deze link kom je meteen bij de interviews terecht. Het meest recente is een interview met Noëlle Smit, die onder andere illustraties maakte voor boeken met versjes van Annie M.G. Schmidt. Zoals jullie misschien niet weten verzamel ik ook boeken van Annie M.G. Schmidt. Ik zal niet zeggen dat ik álles verzamel, want zo fanatiek ben ik niet, maar wel alles wat ik tegenkom. En ik verzamel alles met illustraties van Fiep Westendorp. En hoewel ik stapeldol ben op Fiep – kom niet aan de illustraties van Fiep! -, vond ik de illustraties van Noëlle Smit heel erg passen bij Annie M.G. Schmidt toen ik ze voor het eerst zag. Het voelde meteen aan als een ‘moderne Fiep’.


Verder ben ik bezig in het boek Elementaire gewoontes, (Atomic Habits) van James Clear. Zo’n nuttig boek! Het doet me wel wat denken aan De kunst van Kaizen van Robert Maurer, maar dan met meer uitleg en voorbeelden. James Clear leert ons dat niet het hebben van een ‘doel’ ertoe doet, maar het hebben van een aantal kleine, nuttige gewoonten. De resultaten van gewoonten gaan namelijk werken als rente op rente (weet iemand nog wat rente is trouwens…?). Een kleine gewoonte kan na jaren een groot probleem opleveren. Of grote vooruitgang betekenen. Het voordeel van een gewoonte is dat je er niet mee ophoudt, wat wel het gevaar is van het bereiken van een doel. Dus wil je een goede tekenaar worden? Wees dan ‘iemand die als gewoonte heeft te tekenen’, in plaats van ‘iemand te zijn die streeft naar ‘goede tekenaar zijn’.


Kijken

Op Skillshare hebben verschillende van mijn favoriete tekenaars weer nieuwe lessen geplaatst! Onder andere Tracey Capone, Brooke Glaser, Terry Runyan. Ik kijk op dit moment op Youtube ook naar Tom Froese die veel uitleg geeft over illustreren en illustrator zijn.

Gedaan

Ik tekende iedere dag – in mijn schetsboek, voor mijn projectje, en op mijn iPad.

Deze week was ik met een superleuk project bezig. Op een ochtend werd ik veel te vroeg wakker, en kreeg ik een goed idee. Ik ben een aantal dagen aan het puzzelen en tekenen en prototypes maken geweest. Binnenkort kan ik laten zien wat het is, want voor nu is het ook nog een verrassing voor iemand. Hopelijk houdt diegene wel van verrassingen! Als het allemaal uitpakt zoals ik wil zal het ook verkocht gaan worden.

Wat ook leuk was is dat er weer besteld is via mijn webshop op Redbubble. Dat blijft toch een kick geven! Dat er mensen zijn elders op de wereld die een ontwerp van mij leuk vinden en kopen.


Nou dat was hem weer, de IkiDesigns update! Ik hoop jullie gauw weer te zien. Neem eens een kijkje op de rest van deze website, of in mijn Redbubble shop. Of volg me op Instagram als je op de hoogte wilt blijven. Wil je mijn kaarten (ver)kopen? Neem dan contact op via