Ik ben echt lekker op dreef met tekenen en schilderen. Ik heb eindelijk de goede vorm te pakken voor het dagelijks tekenen. Een journal. Feitelijk gewoon een logboek, maar dan inclusief tekeningetjes, schetsen, quotes en dergelijke. Dit bevalt me heel goed. In plaats van zowel een dagboek/logboek, een boekje voor interessante uitspraken, en een schetsboek te hebben, combineer ik nu alles in een. Dat maakt het meteen een stuk makkelijker bij te houden. Eventueel kan ik er ook nog knipsels en andere parafernalia in kwijt. Ik denk dat het qua vorm nog het het meest lijkt op de journals die Austin Kleon op zijn Instagram laat zien. Rommelig, ja. Maar leuk om te doen.

#the100dayproject

Ik doe dit jaar een 100 dagen project. 100 dagen lang doe je iets. Wat dat is, bepaal je zelf. Mijn project is degelijks een tekeningetje. Maar met beperkte materialen, namelijk alleen de kleuren van de Faber Castell Polychromos set van 12. Plus een Pitt artist pen en een Pentel brushpen. Ik ben bij dag 15 beland inmiddels. En door dit te doen heb ik ineens weer vreselijk zin om met gouache te werken. Dus doe ik dat óók. Ik zei al, goed op dreef met het tekenen.

Gelezen

Ik las van Oliver Burkeman zowel ‘Tegengif‘ als ‘4000 weken‘ en beide boeken zijn echte aanraders. ‘Tegengif’ gaat over de kracht van niet positief denken, ‘4000 weken’ over hoe het beste te maken van je korte tijd van leven. Een van de dingen die ik zeker onthoud, is dat het prima is om niet alles met een doel te doen. Dingen doen omdat ze leuk zijn is reden genoeg. Het resultaat doet er niet toe. Je hoeft geen visie te hebben, Je hoeft niet te groeien. Er hoeft geen waarde in te zitten voor de toekomst. Niets van eeuwige waarde. Bovendien moeten we ervoor oppassen dat we tijd als geld gaan zien en elk beetje vrije tijd productief maken (en daarmee ‘vrije tijd’ kwijtraken). Heel interessant, ik beveel deze boeken echt aan!

Picturebook Makers

Ik zag op Instagram een boek voorbijkomen, dat ik meteen besteld heb. het heet Picturebook Makers, en het geeft een kijkje achter de schermen bij 12 illustrators. Echt mooi!

Het is een uitgave van Dpict, en bij de website van Dpict is ook een blog over illustrators: https://blog.picturebookmakers.com/

Andere boeken die ik de afgelopen tijd gekocht heb zijn ‘Creative Gouache’ van Ruth Wilshaw, en ‘Draw 62 Characters and make them Happy’ van Terry Runyan.

Instagram

Kunstenaars en illustrators die ik sinds kort volg op Instagram: Andrea Serio (kleurpotlood), Per Adolfsen (mixed media).

Facebook

In het kader van vereenvoudigen, opruimen en minder stress heb ik mijn Facebookaccount gedeactiveerd. Ook de Society6 shop heb ik verwijderd. Redbubble is voor het printen een stuk eenvoudiger om mee te werken, en bovendien worden Redbubble bestellingen verzonden vanuit Europa. Twitter moest er ook aan geloven – daar keek ik toch al jaren niet meer op. Lekker opgeruimd!