Postkaart Winterpret - Sneeuwpop maken

Deze week waren Instagram en Facebook plotseling off-line. Nu zit ik nog in de uitzoekfase welke kant ik op wil met IkiDesigns qua zichtbaarheid, contact met klanten of opdrachtgevers, en reclame en dergelijke, en deze uitval van social media heeft voor mij bevestigd dat het goed is deze website in elk geval up to date te houden.

Een nieuwsbrief zie ik op dit moment nog niet zitten, dat zou teveel haken en ogen geven. Maar, heb ik bedacht, ik kan een semi-wekelijks nieuwsoverzicht op mijn blog schrijven, met dezelfde dingen die ook in een nieuwsbrief zouden staan! En zo is hier dan de eerste IkiDesigns update.


De afgelopen weken heb ik gewerkt aan mijn tekenvaardigheid wat betreft het tekenen van karakters. Ik kan behoorlijk goed realistisch tekenen, maar dat is niet helemaal wat ik op dit moment wil. Ik wil juist leuke plaatjes of grappige illustraties kunnen tekenen! Maar het valt niet mee om jezelf af te leren zo realistisch mogelijk te tekenen.

Via Skillshare volg ik al een jaar allerlei lessen bij verschillende illustratoren en kunstenaars. De laatste twee cursussen waren “The One Palette Illustrator” en “Odd Bodies” van Tom Froese. De eerste ging over kleurgebruik en de tweede over het tekenen van ‘platte’ illustraties van mensen.

Toegegeven, het kostte flink wat oefening, maar ik heb wel vooruitgang geboekt! Het resultaat zijn drie illustraties die ik van plan ben af te laten drukken als postkaart.

Postkaart Winterpret - Schaatsen Postkaart Winterpret - Slee├źn Postkaart Winterpret - Sneeuwpop maken

Er staan alweer nieuwe lessen op de planning – onder andere van Tracey Capone. Ik heb nu bijna een jaar een Skillshare abonnement, en het is de 8 euro per maand meer dan waard. Het afgelopen jaar heb ik meer dan 80 uur tutorials en lessen gevolgd! En daarbij komen nog de uren dat ik zelf daadwerkelijk zit te tekenen natuurlijk!


Na wekenlang slaapgebrek wegens ons nieuwe puppy Rose, begint er eindelijk wat ritme te komen…ze slaapt af en toe een nacht door en dan wij dus ook. Hoera. Vandaag had ik zelfs zoveel energie dat ik de woonkamer (weer eens) veranderd heb…alle prentenboeken uit de boekenkast zijn dus weer door mijn handen gegaan. En wat zitten er toch een prachtige boeken bij! Een heel mooi boek vind ik “Witje” met schitterende illustraties van Kaatje Vermeire. Alles is wit…maar niet heus!


Leuk nieuws! Op 6 november 2021 komt in mijn favoriete kinderboekwinkel (De Toverlantaarn in Leeuwarden – waar ook IkiDesigns kaarten verkocht worden) Charlotte Dematons langs! Ik heb mij natuurlijk meteen opgegeven, ik wil graag de kans aangrijpen iets op te steken van een van mijn favoriete illustratoren. Als je ook ge├»nteresseerd bent, kijk dan op de website van De Toverlantaarn voor meer informatie.


Een mooie quote las ik in de nieuwsbrief van James Clear (aanrader!).

“The more you create, the more powerful you become.

The more you consume, the more powerful others become.”

Dat was het voor deze eerste update…heb je een vraag, neem dan contact op via !