Deze hele maand heb ik iedere dag een tekening(etje) gemaakt in het kader van ‘Inktober’. Inktober is bedacht door Jake Parker, een illustrator die zichzelf wilde motiveren om vaker te tekenen; maar het werd opgepikt door zijn volgers en in de afgelopen jaren is het een wereldwijd fenomeen geworden.

Het doel van Inktober is niet om perfecte illustraties of kunst af te leveren. Het doel is om in elk geval iedere dag te tekenen, creatief bezig te zijn. Omdat je maar beperkte tijd hebt voor elke tekening ga je ook anders, spontaner, te werk dan wanneer je heel veel tijd hebt.

Ik heb in ieder geval (hoewel ook dat geen harde eis is) in iedere tekening met inkt of pen gewerkt; iets wat ik normaal niet veel doe. Ik kwam er zo achter dat ik tekenenen met een kroontjespen en Winsor & Newton inkt heel erg leuk vind! Ik heb met fineliners en ecoline, gouden en zilveren inkt en Japanse brushpennen getekend. Ik heb gestempeld en met potloden en Posca-pennen gekleurd.

Kortom, het was een bijzonder creatieve maand. En omdat ik het jammer vind dat het voorbij is ga ik in november 2019 meedoen met de Folktale-week. Van 4 t/m 10 november elke dag een opdracht voor een sprookjesachtige tekening bij een volksverhaal. I’ll keep you posted!