IkiDesigns zou niet bestaan zonder kleurpotloden.

Mijn liefde voor tekenen heb ik lang door het leven van alledag laten overschaduwen. Tekenen was iets van ‘vroeger’. Toen ik nog tijd had en geen verplichtingen.

Totdat ik ter ontspanning begon te kleuren. Ineens was dat een ding, een paar jaar terug. Kleurende volwassenen. Ik kocht een kleurboek van Johanna Basford (en daarna nog een paar, ssst!) en begon me al snel te verdiepen in de technieken van het kleuren want ik wilde natuurlijk niet zomaar wat kleuren, ik wilde er ‘goed’ in worden. Tot zover de ontspanning! Daarna kocht ik ook betere kleurpotloden, en bij elke stap die ik deed voelde het beter. En plotseling dacht ik: Maar nu zit ik andermans tekeningen in te kleuren…terwijl ik zelf ook best wel kan tekenen!

Ik ging me verdiepen in tekenen met kleurpotlood en in nog heel veel andere dingen. Er ging een wereld voor me open! Vroeger had ik vooral met grafiet gewerkt, en werken in kleurpotlood is echt heel iets anders.

Nu staat Johanna Basford stilletjes in de kast en teken en schilder ik weer schetsboeken vol! Ik maak tijd voor creativiteit.

In volgende blogposts ga ik je alles vertellen over mijn materialen, inspiratie, technieken en leuke websites en boeken over tekenen en schilderen. En wie weet … wordt jouw innerlijke kunstenaar ook weer wakker!